Ферма с Кози
[Промени] | BBLink: [page=1]Ферма с Кози[/page] | [докладвай]


Цена на коза:
45 Жълтици
Използва:
Ведра
Ножове
Произвежда:
Козе мляко
Козе месо

Фермата за кози е една от няколкото вида ферми за животни. По-особеното при нея е, че не може да се построи във всеки град, а само в определени градове. Поради този факт, те не са толкова добре познати, колкото кравите например, чийто еквивалент се явяват козите. Подобно на кравите, козите носят мляко и месо.

Хранене
Козите, както всички останали животни, трябва да се хранят всеки ден. Изхранването им не струва пари, тъй като те пасат само трева. Шансът да наддат на тегло не ни е известен, но се предполага, че е същият, като този на кравите. В зависимост от степента на охранване, козите могат да бъдат:

- умираща - 0
- кокалеста - 1
- мършава - 2
- нормална - 3
- месеста - 4
- закръглена - 5
- дебела - 6
- прекалено пълна - 7
- американски тип - 8

Доене
Това е основното перо от приходите в една ферма за кози, така че е важно да бъдете редовни тук. За целта се нуждате от поне 1 ведро с оставащи 8 употреби (здравина) в домашния инвентар. Виметата на козите се пълнят всеки 3 дена. За да получите максималния добив от 2 бутилки мляко от коза е нужно да използвате дояч с интелект над 19. Всички кози се доят едновременно от 1 дояч. Може и сами да издоите кравите, ако никой не се хване на обявата за работа. Формулата за получените бутилки козе мляко е: Добив = 1 бутилка * (1 + Интелект/20) Всяка добита бутилка отнема 1 от здравината на ведрото. Тоест с едно ведро може да издоите 20 бутилки мляко.

Колене
Може да колите само по една коза на ден. За целта е нужно да имате нож в домашния инвентар. Възможно е да колите козите собственоръчно или да наемете човек. Не се изискват специални умения от човека, който ще коли животните.

Препоръки
Препоръчително е да купувате козите по 4 наведнъж. Така ще оптимизирате доенето на козите за максималния възможен брой бутилки. Ако смятате да се оттегляте в манастир, имайте предвид, че козите ще умрат от старост или недохранване, така че е най-добре да приключите действащия цикъл, преди да правите друго нещо. Не са ни известни подробности за смъртността при козите, но ако е същата като при кравите, то е най-добре да направите 4 цикъла доене (на всеки 3 дни) преди да почнете да колите животните. Препоръчва се да не гледате кози на второ поле, тъй като добивът ще е с 15% по-нисък и като цяло най-вероятно фермата ще е с много ниска или отрицателна рентабилност.