Мемоар на професор Кучков за битката за Одрин
[Промени] | BBLink: [page=203]Мемоар на професор Кучков за битката за Одрин[/page] | [докладвай]

Репортаж на Професор Кучков - Завоевателят на Одрин

Автор: stalkeron Дата: 08.12.1456


Това е експлозивен материал от най-горещото и актуално историческо събитие в по-новата българска ренесансова история, отразена от вашия безкрайно смел и неустрашим, любим на мнозина - професор Кучков.

Войната е способна да изяви най-големите достойнства в един мъж: безстрашие - пред месомелачката на битките, решителност - всред неспирна опасност, твърдост - в отчайваща ситуация. Аз преживях всичко това и няма, в победоносния поход към турската столица Одрин, да намерите по-безстрашно, решителено и твърдо копеле от мене! Още по пътя за Харманли пътувайки в компанията на две безпомощни писарушки - Маринероси и Сталкерон, се изявих безупречно като човек на честта, осигурявайки безболезнено преселване в отвъдното на съсечените, берящи душа в край - пътните канавки турчета, от преминалата пред нас хайдутска ярост на армията "Хайдук Батальон" с генералка Danigirl. Сталкерон нали си пада малко набожен в последните им минути се опитваше да ги покръсти , а те отчаяно повтаряха:
- Аллах е велик, Аллах ни вика, Аллах ще отмъсти, Аллах е всемогъщ. - Не помагаха безмислените увещания и на двамата мои спътници , докато не извадих из под хайдутския си пояс едно портретче:
- Това е нашата сатана, неверници - показах им портрета - и ще прекарате цялата вечност с него ако не се покръстите!
- Алл...леле леле леле! - Не само че се покръстиха, но и веднага след това предадоха богу дух с вперен ужасен поглед в портрета на Зеленоока обрисувана... натурално.

За съжаление в Харманли ни очакваха лоши вести: Армията "Хайдук Батальон" трети ден си проправяше път до столицата на Отоманската Империя и три дена биваше отблъсната от насрещна турска войска. Цветето на Хайдушките дружини лежеше и пъшкаше в лазарета: от стенанията на Тита цялото турско население в града се обриваше. Много хайдушки войводи бяха сразени сред тях Хектор и Дани_д , но поради техният саможертвен геройзъм осталите шепа четници начело с генералката доразбиваха останалата турска войска. Тримата с Маринероси и Сталкерон за една нощ прекосихме бойната линия на сраженията за да влезем в Одрин и да подготвим сриването на Османската империя. Ето го събитието от тази изпълнена с риск и опастност нощ: "на пътя ти се срещна с Mine_, армията "Karesi Eyalet Ordusu". Да, хванаха ни посред прехода, но аз проявих завидното си професорско хладнокръвие:
- Вие сте хайдути , много сте опасни, хали недни ! - изрева генералът им .
- Убий ни - хвърлих се в краката му разкъсвайки дрехата си - Не сме хайдути, но това от което бягаме е по-страшно и от на Хектор кървавия топор, от на Тита хайдутския мустак, и от самата смърт взети заедно. Ние сме клети бежанци преследвани от нещо неописуемо, така че по-добре да ти го покажа.

Извадих портрета на дибидюс Зеленооката и го показах на турския генерал. Пребледнял той се разпореди:
- Пуснете ги да минат тез нещастници, и без това са обречени.
Така безстрашно се добрахме до Одрин. Там се оказа че в града няма кмет и се провеждат избори от седмица насам. Предишният кмет, бунтовник - хайдутски агент под прикритие, с псевдоним Бонд (Хайдут Бонд) бе осигурил свободен достъп на Армията "Хайдук Батальон" до града, стига да си пробият път до него, и напуснал поста за да предизвика избори. Тъкмо 5 дена до края на изборите най-накрая Danigirl с шепата останали четници се добра до портите на Одрин. През нощта нашата диверсионна група с псевдоним Тройцата (светата Тройца) отворихме градските порти и армията на следващия ден бе в града. С хайдутите се крихме в подземието на кметството, докато нищо неподозиращите демократично настроени турци гласуваха над главите ни. През следващата нощ с пристигнали подкрепления от Харманли , атакувахме Замъка на Херцогския съвет на Османската империя. Ето го събитието от тази историческа нощ: 07-12-2008 04:29 : Твоя бунт е успешен! Ти управляваш дузина срещу ескадерон свирепи войници.

На следващия ден Турският съвет изглежда по - следния начин:

Kirilb (Боляр)
Shace (Говорител)
Hanibalbg
Dimosa (Прокурор)
Stalkeron (Капитан)
_dare_devil_ (Сержант)
Gruiu (Търговски министър)
Ins0mniac (Съдия)
Hakuma (Минен управител)
Marinerosi (Началник на полицията)
Hrizeida (Шериф)
Laion

Кметица на Одрин стана Danigirl преди изборите да приключат. Тя завари в кметската хазна минус 3000 пари след краткото управление на Бонд (хайдут бонд), но мисля че ще успее с моята професорска асистенция да увеличи сумата на минус 10000 поне.