Сватба
[Промени] | BBLink: [page=211]Сватба[/page] | [докладвай]

Казано е, че човек и добре да живее, накрая се жени.

Когато той или тя срещне своята половинка и се реши на тази важна стъпка, възможните начини за предлагане на брак са два: От църквата чрез бутона Demande en mariage, където цената е 180 Жълтици,



или от страницата за Платени услуги, където цената е 100 Кредита.


Когато изпращате предложението за брак, трябва да определите деня и часа, в който да бъде отворена църквата за церемонията. Добре е предварително да сте се уговорили с местния свещеник, който ще ви венчае. Щом платите, църквата ще бъде на ваше разположение за шест часа. (Имайте предвид, че часовете в играта са по централно европейско време!)

Също така е важно половинката Ви да приеме предложението за брак.
Когато настъпи съдбовният час, в църквата се появява нов бутон Влез тихо в църквата и под него надпис за провеждащото се събитие. На него могат да присъстват всички гости, независимо от броя, и е като хановете, с тази разлика, че се виждат аватарите само на младоженците и на свещеника. В дясната част на екрана, също като при хановете, е прозорчето за чат между присъстващите.

Примерен текс на свещеник:*

Свещеник: Скъпи младоженци!
Уважаеми кумове!
Драги гости!
Днес сме се събрали, за да свържем в свят съюз тези двама млади:
Прекрасната и ужким крехка, но понесла хиляди отговорности (булка) и заклетия, преследван от моми в три града, ерген (младоженец).
Които пред бога и пред вас да станат мъж и жена. За нас е важно, че се обичат и искат да бъдат едно цяло. Ако някой от тук присъстващите свята, че тази сватба не трябва да се състои, нека говори сега, или да замълчи завинаги!
Скъпи кумове, сигурни ли сте, че тези млади люде са родени един за друг?
Кум: Да.
Кума: Да.
Свещеник: Помислете, защото имате най-тежката задача от тук насетне да отговаряте за всяка тяхна грешна стъпка, която ще се пише и на вашата сметка.
Куме, ако зетят нещо се препъне и думите омота, повдигни го и, ако има нужда, го замести!
Кума, ако булката нещо лука сгази и манджата забрави да запържи, помогни й гафа да замаже!
Ти, (младоженец), сигурен ли си, че (булка) е жената на живота ти?
Младоженец: Да.
Ти, (булка), сигурна ли си, че (младоженец) е принцът на твоите сънища?
Булка: Да.
Свещеник: (младоженец), да обичаш жена си! Да й носиш жълтици, скъпи дрешки, накити и помади. Кога на жена ти й стане скучно, на панаир я заведи, купи й шекерени пръчки и на люлка я полюлей! Ако видиш жена си с точилка да се задава, не се хили като пияница пред чашка, а смирено глава наведи и в джоба си бръкни!
Тук чакам по-важното ДА!
(младоженец): Да!
(булка), да слушаш мъжа си, че такъв щедър човек рядко се среща. И макар и подпийнал безмълвно всяка вечер от кръчмата да го прибираш, софрата с гозби да нареждаш! Кога с работата прекали, а на теб не ти се чака, макар и да те е яд, замълчи си и баница разточи!
Булка: Да!
След като в Светия храм потвърдихте желанието си и всички гости декларираха, че любовта между ... и ... е искрена и свята, не ми остава друго, освен да кажа:
Венчават се раби джаови (младоженец) и (булка), в името на Джа!
Джамин!

*Използван е текстът на отец Etaniel от Кутловица.