Garabeda
[Промени] | BBLink: [page=30]Garabeda[/page] | [докладвай]

Роден лето 1430-то в Царство Армения. На 15 години изпратен да се обучава в Магнаурската школа - там е учил доста езици, малко икономика и малко управление на държавата. Миролюбив по природа, не харесва войните. Когато се наложи обаче умее да върти меч.

След като завършва школата отива за няколко години във Франция и Англия за да упражнява знанията си по езика. Връща се в родината си на 30 години, в труден за Царство Армения период, когато теглото на Султана на Османската Империя е станало нетърпимо. Въпреки миролюбивия си характер подклажда бунтове с цел извоюване на независимост от Империята. В следстиве на което бива преследван от агенти на Султана, чак до пределите на Царство България. Останал само с няколко султански декрета в джоба, без пукната жълтица, той се установява в София. Бързо започва да се ориентира в обстановката в Царството и започва да помага на местните, първоначално с познанията си по английски език.

Бива избран за кмет на София в три поредни месеца (от ноември 1466-та до януари 1467-ма). След това участва и в два Съвета на Царството (май-юни 1467-ма и септември-октомври 1467-ма), винаги в опозиция. Недолюбван от мнозина, най-вече заради приятелството си с Nosweat, Гарабеда бързо се сдобива с няколко прякора, сред които "чичко табличко", "гаргазмей" и др.