Отвара
[Промени] | BBLink: [item=342]Отвара[/item] | [докладвай]

Ед.ч.: Отвара
Мн.ч.: Отвари
Тип: Суровина
Мин цена: 5.00
Макс цена: 20.95
Товар: 1
Покажи
ББ кодове

Борса:
Видин:
00:06 23/01/23
ЦенаКол.
Отвара "1Треска"10.001
Отвара "Треска и главоболие"15.001
Лом:
20:38 30/01/23
ЦенаКол.
Отвари "Porech"10.0014
Велико Търново:
01:14 22/10/22
ЦенаКол.
Отвара "целина"19.501
Отварата служи за временното премахване (за 24 часа) на ефектите на симптомите на дадена болест .

Съществуват два вида отвари: И двата вида отвари, могат да се използват за приготвянето на лечебни смеси .

Основни отвари

Само лекарите могат да приготвят основни отвари в тяхната лаборатория . За целта те трябва: Забележка: наведнъж могат да се приготвят до 20 отвари, само от един вид. Дейността продължава до края на деня и в същото време не може да се работи другаде.




Сложни отвари

Всеки един човек може да смесва сложни отвари без ограничения за да увеличи ефектите на отварата, като по този начин получава различни отвари. Това става по следния начин:
  1. отивате на страницата на личния си инвентар
  2. кликвате "Използвай" срещу съответната основна отвара
  3. избирате опцията да смесите с друга отвара
Попадате на екран, където виждате всички налични отвари в инвентара на героя. Достатъчно е единствено да преместите онези, които са ви нужни в голямата колба, за да получите сложната отвара, за която също избирате етикет. За лекарите този екран е наличен директно от тяхната лаборатория посредством бутона "Смесване на отвари".

Ако вашият герой притежава нужните знания , той разбира ефектите от получената отвара веднага. Докато не сте натиснали бутона "Смеси" може да прекратите операцията по смесване на отварите.




Използване на отвара

За да прочетете етиката на дадена отвара е достатъчно да посочите с курсора върху нея, без значение дали отварата се намира на пазара или в инвентара. Ако героят ви притежава нужните знания , така ще разберете и ефектите на отварата.

Когато героят изпие (използва) отварата, тя елиминира определени симптоми в рамките на 24 часа.

Внимание: ако героят ви изпие отвара, която е твърде силна за него, то е възможно да се получи обратен ефект. Примерно ако имате треска ниво 4, а отварата лекува треска ниво 5, то излишната точка се преобразува в негативен ефект, като героят ще страда от треска ниво 1 в продължение на 24 часа. Тази треска, няма да може да се излекува с изпиването на друга отвара. Освен това имайте предвид, че 24 часа означават точно 24 часа, а не примерно единстено до смяната на деня. Ако изпите отвара в 4 часа следобед, ефектите ѝ ще продължат до 4 часа следобед на другия ден.

Точки медицина

Правенето на една или повече отвари дава на лекаря 200 точки медицина .

Еликсири (Филтрати)

Лекарите могат да приготят еликсири , като смесват различни отвари в тяхната лаборатория .