1469 година
[Промени] | BBLink: [page=270]1469 година[/page] | [докладвай]

1468 - 1469 - 1470

28 януари - Турчинът Kutalmis печели изборите за султан с 63.96%. Най-добре представилият се българин е Garabeda, на трето място с едва 2.93%.

22 февруари - Diesel от ДДБ (29.8%) е избран за Боляр с подкрепата на “КОРОНА ВИРУС” (29.8%). “Keep Yourself Positive” печели изборите с 40.4%, но остава в опозиция. Съветници са: KYR (5) - Faraonqbg, Richi, Mig_1, Leora и Morskasirena; КОВИД (4) - Traktor, Xannibal, Seraphicus и Danider; ДДБ (3) - Caligula_chaos, Diesel и Tangraman.

1 март - Morskasirena става кмет на столицата Търново след бунт. Армията на Kvasbarabas, една от само двете държавни армии по това време се разпада, тъй като е зад стените по време на бунта. По-късно се разбира, че това е първата стъпка от задействания план за осъществяване на преврат срещу Съвета.

11 март - Faraonqbg изпраща покана за сватбата си с Mis_ok, която трябва да се проведе на 14 март в Търново. Това е втората стъпка от задействания план за сваляне на Съвета, която цели струпване на максимално много хора в столицата.

15 март - Членове на опозиционната партия, подпомагани дейно от генерала на последната останала българска армия, Ponko, извършват преврат в столицата и подменят целия състав на Съвета. За нов Боляр е поставена Morskasirena. Faraonqbg публикува списък с част от причините за извършване на преврата тук. Започва поредната гражданска война в Царство България.

4 април - Армиите на Xannibal (известен доскоро като Nosweat) и Traktor се опитват да превземат Замъка в Търново и да си върнат контрола над Съвета, но Caligula с неговата трета армия, не се включва в атаката и тя се проваля.

17 април - Започва първата от нови три атаки в опит за връщане на Съвета от страна на Xannibal и Traktor, този път подпомагани от армия на “Хайдушки Дружини”. И трите атаки са неуспешни.

21 април - Провеждат се критични за управлението избори, в които участват по две листи от всяка от враждуващите страни. “Нова България” печели с 35.6%, втори са “БОЕН ЛЕГИОН” с 32%, ДДБ са трети с 20.4%, а последното място е за “Нови Си(л)ни” с 12%. Съветници са: НОВА (4) - Capitalista, Kesendrow, Miro1221 и Martin4378; БЛ (4) - Faraonqbg, Yoanka, Shamanistic и Ponko; ДДБ (3) - Caigula_chaos, Diesel и Exile; НС (1) - Bluebarovka.

23 април - Малко неочаквано неопитният Capitalista от “Нова България” е избран за Боляр с подкрепата на ДДБ. Така доскорошните бунтовници губят управлението на Съвет и остават в опозиция с 5 съветника.

30 април - Capitalista подава оставка след като не получава подкрепа от ДДБ за външната политика. На негово място за Боляр е избран Miro1221, отново от “Нова България”.

31 май - Войските на ЕМА нахлуват в България и за кратко време присъединяват Видин към Сърбия, а Лом е отцепен. Лидерът на ОНЕ, Justinian, обявява, че причината за атаката е намесата на България в гражданските войни в Гърция и Османската империя. Намесата се състои в даване на български държжавен герб на анти-ОНЕ армиите в Гърция и Одрин. Повече за битките може да прочетете в пети брой на вестник “Картагенски Вести” тук.

22 юни - Miro1221 от “Нова България - Продължението” (27.3%) е преизбран за Боляр с подкрепата на “Бесни Страшни Динозаври” (37.4%). “БОЕН ЛЕГИОН” (35.3%) отново са в опозиция. Съветници са: БСД (5) - Traktor, Caligula_chaos, Diesel, Vassko и Petio78; БЛ (4) - Ciara_, Karaell, Neda и Morskasirena; НБ (3) - Miro1221, Herciee и Martin4378.

24 юни - След внезапната кончина на Miro1221, постът Боляр се заема от следващата в неговата партия - Herciee.

21 август - J0n от “Картагенци за Силна България”, накратко КСБ (49.7%) е избран за Боляр с подкрепата на ДДБЛ (21.4%). В опозиция са “Боен Легион” (23.8%) и “Възход на легионерите” (5.2%). Съветници са: КСБ (6) - Xannibal, J0n, Chakala, Herciee, Murshaa и Kotrag; БЛ (3) - Mis_ok, Fars и Ponko; ДДБЛ (2) - Traktor и Karmina; ВНЛ (1) - Dudito.

4 септември - Водещата партия КСБ поставя на обществено обсъждане поредица от законопроекти, а именно: Конституция, Военен кодекс и Национална Българска Банка.

29 септември - Конституцията на Царство България е гласувана и приета от Съвета. Може да я прочетете тук.

20 октомври - Xannibal от КСБ (63.6%) е избран за Боляр. Останалите партии в Съвета са “Боен Легион” с 23.1%, “Монархисти за Силна България” с 6.8% и ДДБ с 6.5%. Съветници са: КСБ (7) - Xannibal, J0n, Bocko, Herciee, Barborko, Bupyc и I4ituuu; БЛ (3) - Mis_ok, Rikolinik и Dudie; МСБ (1) - Tredmus; ДДБ (1) - Caligula.chaos.

22 октомври - Болярът обявява високо ниво на опасност като причината са мобилизация на армии в Сърбия и Влахия. Вероятните цели са, както и преди Видин и Лом.

31 октомври - Турчинът Giantzeus печели изборите за султан на Османската империя със 71.55%. Той има подкрепата и на България, срещу която Xannibal обявява, че в нашата Хазна ще постъпят 50 000 жълтици.

1 ноември - За една седмица армиите на ОНЕ стигат до Враца. Сблъсъкът там води до приблизително равни загуби от двете страни: 8 от ОНЕ и 7 от българска страна.

19 декември - Adellante е избрана за Боляр от листата на КСБ (75.6%). Другата партия в Съвета е ДДБ (24.4%). Съветници са: КСБ (9) - Xannibal, Barborko, Paha, Bupyc, I4ituuu, Herciee, Ahtum, Adellante и Bocko; ДДБ (3) - Caligula.chaos, Diesel и Karmina.