1470 година
[Промени] | BBLink: [page=271]1470 година[/page] | [докладвай]

1469 - 1470 - 1471

29 януари - Боляр Adellante поставя на обществено обсъждане предложение от ОНЕ за сключване на договор с България за безпрепятствено минаване на армиите на ОНЕ през Царството. По-малко от 24 часа след това Болярът обявява, че отхвърля предложението.

17 февруари - Ico от ДДБ (57.8%) е избран за Боляр. В опозиция остават КСБ (42.2%). Съветници са: ДДБ (7) - Caligula.chaos, Diesel, Ico, Tterza, Pop_vecherko, Ivy_chaos и Vask0; КСБ (5) - I4ituuu, Barborko, Bupyc, Bocko и Xannibal.

16 април - Провеждат се изключително оспорвани избори, които се печелят от ДДБ с 52.8% срещу Боен Легион с 47.2%. Нито една от двете листи няма мнозинство. Съветници са: ДДБ (6) - Caligula.chaos, Diesel, Karmina, Ico, Tterza и Traktor; БЛ (6) - Faraonqbg, Dudie, Atinapalada_ii, Fars, Tredmus и Ciara_

2 май - След 7 последователни неуспешни гласувания, има избран Боляр - Faraonqbg от БЛ. За ДДБ, Karmina пропуска да гласува. Първото действие на новия Боляр е да организира конкурс за нов ректор на Университета.

3 май - Боляр Faraonqbg излиза с програма за мандата, от която става ясно, че предишното управление,е задържало неправомерно ресурси (предимно камъни и желязо) на стойност над 33 000 жълтици. След поредица от отправени взаимни обвинения и заведени дела на бившите Боляр и Търговски Министър (Ico и Caligula), ресурсът, оставен на съхранение в Тterza, в крайна сметка е върнат.

3 юни - За първи път се чува голямата новина, че в България най-накрая ще се проведат собствени избори за цар, отделно от Османската империя.

17 юни - Barborka от листата на КСБ (25.4%) е избрана за Боляр с подкрепата на ДДБ (31.3%). БЛ остават в опозиция със спечелени 43.3%. Съветници са: БЛ (5) - Tredmus, Ciara_, Dudie, Senator_ и Mircata; ДДБ (4) - Caligula.chaos, Diesel, Traktor и Ivy_chaos; КСБ (3) - Bupyc, Xannibal и Barborka.

3 юли - Faraonqbg официално обявява, че ще се кандидатира за цар и набързо събира изискуемите за регистрация 1000 жълтици. До този момент регистрацията е потвърдена от едва двама кандидати - Bockovica_de_medici и Eltimir.

13 юли - Faraonqbg печели убедително изборите и става първият Цар на България. Той печели 60.53% от подадените гласове срещу 39.47% за Bockovica_de_medici. Любопитно е, че третият кандидат не взима нито един глас, след като самият той публично обявява на 8-ми юли, че се отказва от надпреварата.

21 юли - След обществени критики за неактивност към голяма част от управляващата коалиция (ДДБ + КСБ), както и след вътрешно-партиен разрив, Боляр Barborka (избрана от листата на КСБ) обявява, че напуска клана и преминава в клан “Боен Легион”. Започва замяна на всички съветници от ДДБ и КСБ, заемащи управленски постове, с такива от БЛ. По-малко от 2 часа по-късно, лидерът на КСБ, Xannibal, публикува публично извинение, за това, че в листата му е попаднал, човек, който “не се е оказал достоен да оправдае доверието на клановата структура”. Едно от възможните обяснения за настъпилите рокади, е че БЛ се нуждаят от поста на Шериф за да изтеглят парите от Царската хазна, които са постъпили от изборите за цар, сума над 150 000 жълтици.

26 юли - Генералът на армията на КСБ, Ip_man, предизвиква размирици в столицата Търново, след като премахва оторизацията на армията на БЛ с генерал I_ivanov, вследствие на което възниква въоръжен сблъсък между войници от двете армии и гарнизона. Общо жертвите в размириците са 5, но Български Легион бързо успяват да си върнат контрола над кметството, а с това и да гарантират сигурността на Съвета си. Лидерът на КСБ се разграничава от действията на генерала си и обещава да компенсира всички пострадали.

31 юли - Цар Faraonqbg обявява “Пълна Военна Мобилизация”, като причината в случая не е външна атака срещу Царството, а планиран поход срещу ОНЕ в Турция, където да бъдат подпомогнати турците, които воюват с ОНЕ. Около седмица по-късно Царят прибира от Държавната Хазна голямо количество ресурси и оръжия (на стойност около 80 000 жълтици) с основание, че ще се ползват по негово усмотрение в битки срещу враговете на България.

7 август - Царят обявява списък от 7 армии, четири с царски (държавен) герб и три с отнет такъв. Генералите на царските армии са I_ivanov, Elite.Crewxd, Dudie и Ponko. Тези с отнет герб са на кланът Хаос с генерал Tokuda, кланът Хайдушки дружини с генерал Danigirl и на Картагенци с генерал Xannibal. Условието за получаване на герб е армията да служи на царя, а останалите се третират като частни. От трите армии единствено Xannibal настоява да не получава герб. Той командва единствената армия извън БЛ, която се присъединява към БЛ в похода им на юг.

14 август - Армиите водени от Цар Faraonqbg напускат пределите на България и започват похода си срещу ОНЕ. Същият ден в България се провеждат избори за Съвет, в които Боен Легион не участва.

16 август - Traktor от ТКЗС (25.5%) е избран за Боляр с подкрепата на КСБ (32.3%). Останалите партии в Съвета са “Алтернативата Медичи” (25.5%) и ДДБ (16.8%). Съветници са: КСБ (4) - Xannibal, Bupyc, Dr_bocko_de_medici и Barborko; ТКЗС (3) - Traktor, Vassko и Nuno76; АМ (3) - Garabeda, Bockovica_de_medici и Rozalia_; ДДБ (2) - Caligula.chaos и Diesel.