Търговско пристанище
[Промени] | BBLink: [page=214]Търговско пристанище[/page] | [докладвай]


Голямото търговско пристанище е третото ниво на едно пристанище. По същество то представлява ъпгрейд на малко рибарско пристанище.

Всеки капитан на кораб трябва да поиска разрешение за акостиране от началник-пристанище, за да може да влезе безпрепятствено със своя кораб вътре в пристанището. В случай на насилствено влизане, корабът би претърпял щети от защитните батареи на пристанището.

Всяко търговско пристанище разполага с три корабостроителни дока, т.е. е налична функцията сух док, където да се поправят или строят до 3 кораба едновременно.

В търговското пристанище могат да се строят следните кораби: Доковете на търговското пристанище могат да поберат до 7 кораба. Началникът на пристанището може да нареди построяването на 2 допълнителни кея, така че пристанището да може да приеме общо 9 кораба на кей.

Нивото на голямото търговско пристанище може да се подобри и то да се превърне във военноморско пристанище, но това зависи от разположението на пристанището. По непотвърдена информация максималното ниво на речните пристанища е трето, а също така не всички морски пристанища могат да бъдат подобрени до най-високото, четвърто, ниво.

За да се подобри нивото на пристанището, началникът трябва да влезе в своя офис и да избере съответната опция. Ресурсите нужни за подобряване на нивото са:
  1. Конструкционна работа: 1000 общи работници
  2. Поставяне на металните конструкции: 200 ковачи, 1000 килограма желязо
  3. Дърводелски работи: 100 дърводелци, 200 дърва
  4. Зидарски работи: 200 каменоделци, 500 тона камъни
  5. Укрепителни работи: 200 ковачи
  6. Подсилване на структурата: 200 общи работници
  7. Гарантиране на европейските норми: 150 общи работници